Alles rondom werk


Espaz is gespecialiseerd in alles wat met werken binnen de ondersteunende functie te maken heeft.

In dit magazine gaan we in op de actualiteit. We signaleren twee trending topics! Als eerste, hoe kan het anders, Corona. We laten een betrokken PA aan het woord die vertelt hoe zij het 'samen' van de organisatie bewaakt binnen de Coronarichtlijnen. Alsmede een niet minder betrokken eigenaar/partner van Espaz, die feitelijk worstelt met precies hetzelfde.

Ten tweede: jobcoaching. Wij merken dat steeds meer mensen in hun zoektocht naar een nieuwe baan zich laten begeleiden door een jobcoach. Wij spraken met twee betrokkenen om meer te leren over deze dienstverlening.

Vragen over die van ons? Bel ons direct op 088 999 8 999

Wat kan Espaz voor u doen?


Professionele interimoplossingen

Lees direct meer over één van onze beschikbare Young Professionals!

Training en coaching, ook virtueel mogelijk

Vacaturevervulling; vast en tijdelijk. Scroll naar beneden voor onze actie!

Advisering en procesoptimalisatie

Jobcoaching, wat heb je eraan?

Soms komt er zo’n moment dat voelt als een kruispunt. Je kunt alle kanten op, maar eigenlijk weet je niet welke kant de beste is. Als zo’n moment betrekking heeft op je werkend leven, kan een jobcoachingtraject je helpen.

Mirjam Hubregtse is behalve succesvol schrijver en spreker ook jobcoach. We legden haar een aantal vragen voor over dit vak, onder meer de belangrijke kwesties wát is het, voor wie is het en wat heb je er nu eigenlijk aan?

Mirjam: "Elk loopbaancoachingtraject is anders en levert daarom ook steeds iets anders op. Het is zinvol voor iedereen die ervoor open staat een spiegel voorgehouden te krijgen en stappen te zetten."

Over Mirjam Hubregtse

Mirjam Hubregtse is managing partner van Room to Grow, expert op het gebied van profilering en personal branding. Mirjam adviseert organisaties op het gebied van zichtbaarheid en zij traint en coacht talenten. Zij is auteur van de boeken Zien ze wel hoe goed je bent? (2010) en Profileren zonder Opscheppen (2019).

Jobcoaching

De zoektocht naar inzicht

Annette Rooling is sinds lange tijd een goede bekende van Espaz. Ze is een eind op streek in haar carrière, heeft ervaren hoe het is om te werken binnen diverse werkomgevingen en bedrijfsculturen. Binnenkort gaat zij van start binnen een organisatie waar ze verwacht veel te vinden van wat zij zoekt in een baan.

Haar loopbaan is niet zonder hobbels geweest; in 2018 besloot zij om zichzelf een traject cadeau te doen op het gebied van loopbaancoaching. Op ons verzoek vertelt zij er meer over.

Annette: "Mijn keuze voor jobcoaching werd ingegeven door een behoefte aan inzicht. Ik heb veel verschillende banen gehad en in diverse bedrijfsculturen gewerkt. Dat kwam door externe omstandigheden, maar ook vanuit mijzelf. Op een gegeven moment dacht ik: er is steeds wel iets, ik heb altijd wat te mauwen, dat moet toch ook aan mij liggen! Wat is dat toch?

Het loopbaantraject bracht mij twee dingen; enerzijds inzicht in mijn keuzes en wat die mij dat tot dan toe gebracht hadden, anderzijds een kompas voor de toekomst; welke elementen binnen een functie geven mij energie waardoor ik kan excelleren."

"Doe dat waar je van nature goed in bent en wat je leuk vindt. Dat geeft energie om te excelleren als je dat wilt. "

Espaz Young Professionals; dé professionele en zekere oplossing voor tijdelijke vacatures

De Espaz Young Professional is een Assistant 3.0! Minimaal HBO opgeleid, supervaardig met automatisering en breed inzetbaar binnen de office functie. Of het nu gaat om een vacature binnen management ondersteuning, sales-, HR-, project- of marketing ondersteuning.

De Young Professionals ondersteunen opdrachtgevers op tijdelijke basis. Een ideale oplossing voor projectmatig werk of kortlopende opdrachten. Zij worden vanuit Espaz intensief begeleid en opgeleid met kennis- en vaardigheidstrainingen.

Espaz Young Professional logo

Elise, binnenkort beschikbaar voor 32 tot 40 uur per week

25 jaar, regio Rotterdam

Opleiding: HAVO (2013), HBO Commerciële Economie (2017), Master Communication & Information Sciences (2019)

Werkervaring: sinds 2016 als Espaz Young Professional, allround secretarieel/HR/marketing

Vaardig met: MS Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook), O365 (MS Dynamics, SharePoint, Teams, OneNote), Adobe Photoshop Elements, Joomla, IBM SPSS, Social Media (LinkedIn, Facebook, Instagram).

Werken binnen de Coronalijntjes

Terug naar kantoor, mag het wel, mag het niet, of het mag alleen met inachtneming van veel restricties? De situatie is onduidelijk en de toekomst is ongewis. Bij Intermax Group, een groeiende IT organisatie met diverse vestigingen, is deze onzekere situatie voortvarend ter hand genomen. Coronamaatregelen zijn noodzakelijk, veiligheid voorop, maar dan wel op een manier die goed aansluit bij de cultuur van de Intermakkers.

Joyce Teuling, sinds 3,5 jaar PA van Ludo Baauw (CEO en oprichter) heeft een belangrijke voorstrekkersrol bij het bedenken én het uitvoeren van de Coronaproof maatregelen op de kantoren van Intermax Group. Toen Ludo begin maart op enig moment zelf gewapend met een meetlint aan de slag wilde gaan met werkplekken en veilige routes, bedacht Joyce dat deze klus toch eigenlijk wel een meer gestructureerde en onderbouwde aanpak nodig had.

image

Voor Joyce is het buiten de deur houden van Corona, op een manier die toch een prettige saamhorigheid in stand houdt tussen collega’s, meer dan een kwestie van routering en instructies in de huisstijl. Het is ook investeren in een nieuwe manier van samenwerken waarin er ruim aandacht is voor het in stand houden van de cultuur.

Zij ziet het gelukkig positief in. "Het komt wel goed" zegt ze "binnen deze organisatie is zoveel commitment. En wij kunnen nu rustig zeggen: als het noodzakelijk is om op kantoor te komen, ben je welkom. En dan is het veilig."

"Tussendoor even de was buiten hangen"

Column van Yvon Oetker

De nieuwe zakelijkheid


De productietijd van een digitaal magazine is kort. Dat is fijn, want je kunt lekker dicht op de actualiteit zitten. Soms gaat deze snel, heel snel. Heb ik net mijn bijdrage ingeleverd bij de editor, valt het kwartje bij de landelijke Coronacrisismanagers en komt het advies; zoveel mogelijk weer thuiswerken. Kan mijn hele verhaal over hoe geweldig het is weer op kantoor te zijn in de prullenbak.

We waren net weer gewend aan werken op kantoor. Wat was het fijn! Ik kan niet zeggen dat dit was omdat ik mijn collega’s weer zag. Zo dichtbij als we waren vanuit huis, zo afstandelijk waren we in the office.

GRATIS TRAINING

MS TEAMS

voor de geplaatste kandidaat én een collega!

In deze door Corona overschaduwde tijd is videobellen gemeengoed. Wij zorgen er graag voor dat kandidaten ook wat dat betreft goed beslagen ten ijs komen! Plaatsen wij bij u een kandidaat, dan bieden wij hem of haar een training MS Teams aan. Want Teams is meer dan videobellen. Veel meer! En weet u wat nu zo leuk is? De training is helemaal gratis! Niet alleen voor uw nieuwe aanwinst, maar ook voor één van uw eigen medewerkers.

Espaz B.V. - Heemraadssingel 319 - 3023 BG - Rotterdam - 088-999 8 999